

Κολοκυθόπιτα λαχταριστή
By ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ζύμη Ανάμιξη, Φούρνος
March 7, 2017
Λαχταριστή κολοκυθόπιτα για κυρίως γεύμα ή... σνακ!
- Prep: 1 hr
- Cook: 1 hr 5 mins
- Yields: 5-6 μερίδες
Directions
1Στραγγίζουμε καλά τα τριμμένα κολοκυθάκια ωστε να φυγουν οσο περισσοτερα τα υγρα τους
2Τοποθετούμε τη ζύμη κουρού σε ένα ταψί λαδώμενο
3Τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης να γινουν τρυπουλες σε ολο μας τη ζύμη μας με ενα πιρουνακι
4Σε ενα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε 4 κούταλιες της σουπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κολοκύθια
5Ανακατεύουμε εως οτου δουμε οτι αρχιζουν τα υγρα απο τα κολοκυθια μας να στεγνωνουν
6Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο εφοσον τα σβησουμε..
7Προσθετουμε, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, τη φρυγανιά, προσθέτουμε τα τυριά μας και στο τελος το αλατι και το πιπερι μας
8Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη γέμιση στη ζύμη
9Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει ..
Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί μανούρι η φέτα νηστίσιμη και καλαμποκέλαιο αντί ελαιόλαδο και φτιάχνοντας ένα σπιτικό φύλλο δικιά μας προτίμησης όπως επίσης να παραβλέψουμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και να φτιάξουμε μια κολοκυθόπιτα ποιο λιτή και νηστίσιμη
Photo Credit: Norse Hotels Flickr via Compfight cc