

Χαλβάς με λιωμένη σοκολάτα
By Έλενα Επιδόρπια, Νηστίσιμα, Υγιεινά πιάτα Κατσαρόλα
February 26, 2017
Το ιδανικό υγιεινό επιδόρπιο για τη νηστεία της Σαρακοστής
- Prep: 30 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 16 μερίδες
Directions
1Βάζουμε τις σταφίδες μέσα σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε το κονιάκ τόσο όσο χρειάζεται για να τις καλύψει. Τις αφήνουμε για 30 λεπτά για να ρουφήξουν.
2Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και την βανίλια και το αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα μεγαλύτερη με χοντρό πάτο βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
3Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας καεί (χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά και αν χρειαστεί κατεβάζουμε και λίγο την ένταση της εστίας).
4Όταν τα σιμιγδάλι πάρει ξανθό σκούρο χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε τις σταφίδες με το κονιάκ και το ζεστό σιρόπι με προσοχή να μην καούμε γιατί πιτσιλάει αρκετά.
5Κατεβάζουμε την ένταση στο μάτι και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι. Όταν ο χαλβάς θα ξεκολλάει από την κατσαρόλα είναι έτοιμος.
6Βάζουμε τον χαλβά σε μια μεγάλη φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
7Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, ξεφορμάρουμε τον χαλβά και τον περιχύνουμε με την σοκολάτα.