Facebook Twitter Google+ Pinterest Email 0 Full-screen Φαλάφελ By Ioannis Koukos Vegeterian, Εύκολες συνταγές, Νηστίσιμα Ανάμιξη, Τηγάνι March 13, 2017 Φάβα και ρεβύθια, μεταμορφωμένα σε κεφτεδάκια, που θα κάνει ακόμα και τα παιδιά να τα φάνε! Prep: 10 hrs Cook: 20 mins Yields: 4 μερίδες Ingredients 1 1/2 φλιτζάνι ρεβύθια 1/2 φλυτζάνι φάβα 1 φλυτζάνι νερό 2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής 1/2 φλυτζάνι κίτρινο αλεύρι 1/2 φλυτζάνι σουσάμι 1 μεγάλο κρεμμύδι 1/2 ματσάκι μαιντανό 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο 1 κουταλάκι κοφτό καπνιστή πάπρικα γλυκιά ηλιέλαιο Directions 1Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια και τη φάβα στο νερό για να φουσκώσουν. 2Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ να ομογενοποιηθούν. 3Αφήνουμε το μείγμα μας μία ώρα να ξεκουραστεί. 4Πλάθουμε μπαλάκια και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.Τα φαλάφελ σερβίρονται υπέροχα με αραβική πίτα, μαρούλι και χυμό λεμονιού. close full screen 00:00 0 Reviews Cancel reply Your review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Facebook Twitter Google+ Pinterest Email