Ο χαλβάς με αλεύρι είναι μία παραδοσιακή συνταγή που αντί σιμιγδάλι, οι γιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν αλεύρι. Να κολλάει στο στόμα!
Cook: 15 mins
Yields: 6 μερίδες
Ingredients
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι άσπρο
1/2 λίτρου νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Directions
1Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι καλά. Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας (από το 3 στο 2) και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι μέχρι να ροδίσει.
2Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι και την κανέλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να σφίξει το μείγμα.
3Τοποθετούμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια.
4Ξεφορμάρουμε και από πάνω πασπαλίζουμε με κανέλα
Όταν προσθέτουμε το νερό αποσύρουμε για λίγο το τηγάνι από τη φωτιά, για να μην καούμε