

Φράουλα σορμπέ
By arvanitis Vegeterian, Επιδόρπια, Λίγα υλικά, Νηστίσιμα, Παγωτά Ψυγείο
June 15, 2016
Ένα υπέροχο παγωμένο γλύκισμα, με γεμάτη την πλούσια γεύση της φράουλας, που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους, στην πιο εύκολη συνταγή του!
- Prep: 4 hrs
- Cook: 30 mins
Directions
1Πλένουμε καλά τις φράουλες και κόβουμε το επάνω μέρος τους. Τις βάζουμε σε μπλέντερ και τις πολτοποιούμε.
2Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζουμε την πολτοποίηση για λίγο ακόμα.
3Βάζουμε τον πουρέ σε μεταλλικό δοχείο αφού τον περάσουμε από σίτα (για να μείνουν τα περισσότερα σπόρια), και τον τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
4Όταν τον βγάλουμε, τον τοποθετούμε στην παγωτομηχανή μας και τον δουλεύουμε για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα και με τις οδηγίες του κατασκευαστή).
5Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, τον μεταφέρουμε σε καλά αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη και τον παγώνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε μία μικρή φράουλα και 2-3 φύλλα δυόσμου ή μέντας, που δένει απόλυτα με τη δυνατή γεύση αυτού του σορμπέ.
ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ
August 17, 2016
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ Μ ΧΡΟΝΙΑ….ΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ?