Είτε είναι η γιορτή του Αγίου Φανουρίου, στις 27 Αυγούστου, είτε όχι, δεν παύει να είναι η φανουρόπιτα νηστίσιμη και εξαιρετική επιλογή για οποιαδήποτε περίοδο νηστείας
Prep: 10 mins
Cook: 45 mins
Yields: 30 κομμάτια
Ingredients
4 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
12 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
1/2 φλυτζάνι νερό
ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μισό φλυτζάνι σταφίδες
μισό φλυτζάνι καρύδια
Directions
1Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό, το νερό και το ξύσμα.
2Ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα, τη σταφίδα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.
3Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί στρόγγυλο και βάζουμε μέσα το μείγμα μας.