

Φάβα από κουκιά
By Nikos Αggis Vegeterian, Βασικές συνταγές, Λαχανικά, Λίγα υλικά, Νηστίσιμα, Υγιεινά πιάτα Ανάμιξη, Κατσαρόλα
March 26, 2017
Πετυχημένη συνταγή για απολαυστική φάβα από κουκιά, μία υγιεινή συνταγή που απευθύνεται όχι μόνο σε vegeterians αλλά σε όλους
- Prep: 10 hrs
- Cook: 2 hrs 5 mins
- Yields: 4 μερίδες
Directions
1Ξεμυτίζουμε τα κουκιά και τα βάζουμε να φουσκωσουν στο νερο με μιά κουταλιά σουπας αλάτι απο το προηγούμενο βράδυ για 8 εώς 10 ώρες.
2Τα στραγγίζουμε βγάζουμε την φλούδα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα προσθέτοντας το κρεμμύδι το σκόρδο και το φύλλο δάφνης.
3Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 2 ώρες.
4Βγάζουμε το κρεμμύδι το σκορδο και την δάφνη και περνάμε τα κουκιά απο έναν μύλο λαχανικών, τον πουρέ που θα βγεί τον βάζουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, αλάτι και άσπρο πιπερι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει.
5Ρίχνουμε απο πάνω ψιλοκομμένο μαιντανό η άνηθο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
6Ρίχνουμε απο πάνω ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Photo Credit: Chantelle D'mello Flickr via Compfight cc