

Τσουρέκια πασχαλινά γεμάτα γεύση
By Zoi K. Επιδόρπια, Πασχαλινές Ζύμωμα, Φούρνος
April 6, 2017
Τσουρέκια πασχαλινά, πεντανόστιμα, παραδοσιακά, που όταν θα ψήνονται, οι μυρωδιές θα γεμίσουν την κουζίνα και θα φωνάζουν "Πάσχα"
- Prep: 6 hrs 30 mins
- Cook: 30 mins
- Yields: Περίπου 9-10 τσουρέκια
Directions
Προζυμη
1Ζεσταίνω το γάλα και διαλύω την μαγιά.
2Προσθέτω περίπου 500 γρ από το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να γίνει χυλός.
3Το αφήνω σε ζεστό μέρος περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.
Κυριως Ζυμη
1Χτυπάω τα αβγά με την ζάχαρη.
2Προσθέτω την μαστίχα, το κακουλέ, το μαχλέπι και την βανίλια.
3Προσθέτω το προζύμι και το αλεύρι και ζυμώνω.
4Λιώνω το βούτυρο και το προσθέτω και αυτό σιγά σιγά στην ζύμη.
5Ζυμώνω όσο πιο πολύ μπορώ.
6Αφήνω την ζύμη να φουσκώσει για 2.5 - 3 ώρες σε ζεστό μέρος.
7Πλάθω τα τσουρέκια, τα τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να φουσκώσουν για μια ώρα περίπου.
8Αλοίφω τα τσουρέκια με τον κρόκο πασπαλίζω με τα αμύγδαλα.
9Ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά.