Η μυρωδιά της θάλασσας συναντά την ευωδιά των επίγειων μυρωδικών!
Prep: 15 mins
Cook: 15 mins
Yields: 4 άτομα
Ingredients
4 τσιπούρες καθαρισμένες απο λέπια και έντερα (περίπου 400-500 γρ η καθεμία)
χυμό από δυο λεμόνια
δυο λεμόνια κομμένα σε ροδέλες
μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη
μια πιπεριά Φλώρινης κομμένη σε κυβάκια (μπορείτε και με άλλη πιπεριά κόκκινη ή κίτρινη)
μισό κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (ή 2 κουταλάκια του γλυκού ξερό)
4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη (ή 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μισή κούπα κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Directions
1Ξεπλένουμε καλά τα ψάρια. Αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
2Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το λάδι, το σκόρδο, το χυμό ενός λεμονιού, τα φύλλα από το θυμάρι, τη ρίγανη και από τα δύο κλωναράκια του δενδρολίβανου, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
3Μοιράζουμε το μίγμα και γεμίζουμε την κοιλιά των ψαριών.
4Βάζουμε τα ψάρια σε διπλή σχάρα (να μπορούμε να τα γυρίζουμε), τους κάνουμε 2-3 χαρακιές από κάθε πλευρά και τα ραντίζουμε με το κρασί και το χυμό απο ένα λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.
5Απλώνουμε τις ροδέλες από τα λεμόνια μαζί με μισό κλωνάρι δενδρολίβανου σε κάθε ψάρι και κλείνουμε τη σχάρα.
6Ψήνουμε τα ψάρια για 10' σε υψηλή φωτιά, 15' αν η φωτιά μας είναι χαμηλή.
7Αφαιρούμε το δενδρολίβανο και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και σαλάτα.
Αντί τσιπούρας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φαγκρί, σαργό, κέφαλο, ροφό, συναγρίδα
ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ
September 8, 2016
ετσι ακριβως τις κανω κι εγω!μονο π προσθετω μουσταρδα και δεν βαζω το κρασι(λογω παιδιων)