

Τζατζίκι
By Nikos Αggis Γρήγορες συνταγές, Εύκολες συνταγές, Λίγα υλικά, Ορεκτικά και ντιπ, Σαλάτες, Σνακ και Σάντουιτς, Υγιεινά πιάτα Ανάμιξη, Ψυγείο
March 27, 2017
Το τζατζίκι είναι μια απο τις πιο γνωστές Ελληνικές αλοιφές της κουζίνας μας που πηγαίνει με όλα πάντα ειδικά ως συνοδευτικό μαζί με ντολμαδάκια γιαλατζί που θα έλεγα ότι είναι ζευγάρι όπως επίσης και με τα κολοκυθάκια τηγανιτά ώς συνδιασμός γεύσεων.Προσοχή μην το δοκιμάσετε και το φατε πρίν απο ραντεβού!!!
- Prep: 15 mins
- Yields: 2 μερίδες
Directions
1Παίρνουμε το αγγούρι το πλένουμε καλά και το περνάμε απο τον τρίφτη,
2Το βάζουμε σε τρυπητό σκεύος ρίχνουμε λίγο αλάτι ανακατεύουμε και το αφήνουμε με λίγο βάρος να στραγγίξει τα υγρά του,
3Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το γιαούρτι το σκόρδο ψιλοκομμένο τον άνιθο ψιλοκομμένο το αγγούρι και τα υπόλοιπα υλικά,
4Τα ανακατεύουμε καλά και φροντίζουμε στην αναλογία των υλικών να μην υπάρχουν πολλά υγρά για να μήν νερώσει η αλοιφή.