Ο ιδανικότερος τρόπος για να απολαύσεις ένα απόλυτα καλοκαιρινό φρούτο ακόμα και μέσα στην καρδιά του χειμώνα.
Prep: 10 mins
Cook: 20 mins
Yields: Ανάλογα
Ingredients
Ροδάκινα
Ζάχαρη
Νερό
Βάζα (χωρητικότητας 900 γρ)
Κατσαρόλα με μεγάλο ύψος
Directions
1Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με απορρυπαντικό και ζεστό νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
2Σε κάθε βάζο προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε στα 2, κατόπιν στα τέσσερα και αν θέλουμε το βάζο μας να χωρέσει περισσότερα, τα κόβουμε στα 8. Γεμίζουμε πολύ καλά τα βάζα με τα φρούτα προσπαθώντας να καλύψουμε τα περισσότερα κενά, γιατί με το βράσιμο τα φρούτα συρρικνώνονται ελαφρώς και μένει περισσότερο σιρόπι. Γεμίζουμε τα βάζα με νερό και τα κλείνουμε πολύ καλά προσπαθώντας να μην εγκλωβίσουμε αέρα.
3Τοποθετούμε τα βάζα σε μια ψηλή κατσαρόλα στον πάτο της οποίας τοποθετούμε μια πετσέτα κουζίνας, έτσι ώστε να μην σπάσουν τα βάζα κατά τον βρασμό.
4Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, το οποίο να τα καλύπτει κατά ένα εκατοστό. Η κατσαρόλα θα πρέπει να είναι αρκετά ψηλή, έτσι ώστε πάνω από το νερό να υπάρχει και ένα περιθώριο για να μην χύνεται κατά τον κοχλασμό. Τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου (όχι περισσότερο από 20).
5Όταν τελειώσει ο βρασμός τα βγάζουμε προσεχτικά από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω στον πάγκο έως ότου κρυώσουν. Τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Μετά το άνοιγμα την φυλάνε στο ψυγείο.
ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ
August 17, 2016
ΚΑΙ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΗ….ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΥΚΟΛΗ