Ένα υγιεινό πιάτο από την Κύπρο που μπορείτε να το φάτε έτσι ή σα συνοδευτικό σε άλλες συνταγές
Cook: 20 mins
Yields: 4 μερίδες
Ingredients
2ποτήρια του νερού πλιγούρι
ένα κρεμμύδι ξερό μέτριο
ένα μέτριο κολοκυθάκι
μια κόκκινη πιπέρια
μια πράσινη πιπέρια
μια μεγάλη ντομάτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
λίγο κάρυ
ελαιόλαδο
Directions
1Αφού πλύνουμε, καθαρίσουμε και ψιλοκόψουμε τα λαχανικά μας, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε.
2Μόλις μαραθούν τα λαχανικά μας, ρίχνουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε καλά, ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.
3Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με 2 ποτήρια νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν απορροφήσει το νερό.
4Το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε μία πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα για να τραβήξει τους υδρατμούς και το αφήνουμε σκεπασμένο για περίπου 5 λεπτά.
5Το σερβίρουμε με γιαούρτι.
Το πλιγούρι μας μπορεί να είναι και συνοδευτικό για κρέατα, ψάρια κλπ
ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ
September 3, 2016
ΚΡΥΟ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ