Μια ελαφριά σαλάτα που μπορεί κάλλιστα να γίνει και γεύμα.
Prep: 10 mins
Cook: 40 mins
Yields: 4-5 μερίδες
Ingredients
3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
1 αγγουράκι
12-15 τοματίνια
1/2 μαρούλι τύπου iceberg
1/4 πορτοκαλί πιπεριά
λίγο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
80 γρ. τυρί gouda light
λίγο ανθό αλατιού
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
ρίγανη
καπνιστή πάπρικα
Directions
1Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά περίπου. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται και από το μέγεθος και από την πατάτα. Η πατάτα είναι έτοιμη όταν προσπαθήσουμε να την πιάσουμε με το πιρούνι και γλιστράει.
2Τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς (όχι πολύ γιατί μετά δεν ξεφλουδίζονται εύκολα). Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
3Πλένουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβουμε στο σχήμα της προτίμησής μας.
4Αναμιγνύουμε τα υλικά της σως όλα μαζί σε ένα μπολάκι.
5Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μία σαλατιέρα και τα πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού.
6Τα περιχύνουμε με τη σως.
7Πριν τη σερβίρουμε ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε η σως να πάει παντού.
Όλγα_Μ
September 3, 2016
Νόστιμη και υγιεινή!