

Πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι και μαστίχα
By Panagiota Filaktaki Εύκολες συνταγές, Κουλούρια και μπισκότα, Πασχαλινές Ζύμωμα, Φούρνος
April 6, 2017
Εννοείται πως τραπέζι της Λαμπρής, χωρίς πασχαλινά κουλουράκια, δε γίνεται! Μία παραδοσιακή συνταγή για τις ημέρες αυτές
- Prep: 15 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 60 κουλουράκια
Directions
1Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη, να ασπρίσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το χύμο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
2Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη μαστίχα και τη βανίλια.
3Τέλος, αφού διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ, την προσθέτουμε στη ζύμη μας.
4Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού.
5Ψήνουμε στους 180C για 20 λεπτά.
Photo Credit: cinnamonfeta Flickr via Compfight cc