

Παπούδα η Σερραική
By Panagiota Filaktaki Κρέας, Πασχαλινές Τηγάνι, Φούρνος
April 6, 2017
Παπούδα, η πεντανόστιμη λιχουδιά των Σερρών, που τη φτιάχνουν για το γιορτινό τραπέζι την ημέρα του Πάσχα, μαζί με όλα τα άλλα καλά
- Prep: 30 mins
- Cook: 50 mins
- Yields: 6 μερίδες
Directions
1Καθαρίζουμε και πλένουμε τη συκωταριά πολύ καλά και τη βράζουμε για 5 λεπτά σε καυτό νερό ξαφρίζοντάς την συνεχώς.
2Την αφήνουμε να κρυώσει και την ψιλοκόβουμε.
3Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε τη συκωταρία και τα μπαχαρικά.
4Προσθέτουμε το ρύζι με 2 φλυτζανάκια του καφέ νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί το νερό.
5Βάζουμε τη σκέπη σε ζεστό νερό, για να ανοίξει και να μπορέσουμε να την κόψουμε σε κομμάτια.
6Σε πιάτο ανοίγουμε το κομμάτι της σκέπης και το γεμίζουμε με το μείγμα τόσο ώστε να μπορούμε να κλείσουμε το κομμάτι.
7Το γυρνάμε ανάποδα με τα κλεισίματα προς τα κάτω και το τοποθετούμε σε ταψί.
8Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμισή μας.
9Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C βάζοντας 1 ποτήρι νερό μέσα στο ταψί.
10Μετά από μισή ώρα χτυπάμε το γιαούρτι, τα αυγά και το μπέικιν καλά και περιχύνουμε στο ταψί.
11Ψήνουμε άλλο ένα τέταρτο και αφούν ροδίσουν σβήνουμε τον φούρνο.