Facebook Twitter Google+ Pinterest Email 0 Full-screen Πέστο αβοκάντο, σάλτσα για ζυμαρικά By arvanitis Vegeterian, Βασικές συνταγές, Γρήγορες συνταγές, Εύκολες συνταγές, Λίγα υλικά, Σάλτσες Ανάμιξη March 21, 2017 Μία εξωτική σάλτσα για μακαρόνια και ζυμαρικά, υγιεινή και ελαφριά, με κύριο συστατικό το αβοκάντο, που θα τη λατρέψετε Prep: 5 mins Cook: 5 mins Yields: 4 μερίδες Ingredients 2 ώριμα αβοκάντο 1/2 κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού 1-2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού πιπέρι φρεσκοτριμμένο χοντρό αλάτι 1/3 κούπας ελαιόλαδο Directions 1Κόβουμε τα αβοκάντο κατά μήκος, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα ξεφλουδίζουμε. 2Σε ένα πολυκόφτη, βάζουμε το αβοκάντο σε κομματάκια, τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε. 3Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. 4Ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα αυτή τη φορά, έως ότου μας η υφή του γίνει βελούδινη.Photo Credit: Gimmy Yang Flickr via Compfight cc close full screen 00:00 Nutrition Facts Serving Size135gCalories354Sodium8mgPotassium512mgProtein2,2gSugar0,7gTotal Fat37gSaturated Fat6,6gTotal Carbohydrates9,5gDietary Fiber7g 0 Reviews Cancel reply Your review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Facebook Twitter Google+ Pinterest Email