

Πάστα φλόρα σε νηστίσιμη ατομική εκδοχή
By Panagiota Filaktaki Επιδόρπια, Ζύμη, Μαρμελάδες, Νηστίσιμα Ζύμωμα, Φούρνος
March 17, 2017
Πάστα φλόρα ή πάστα φλώρα σε νηστίσιμη, ατομική εκδοχή! Έτσι μπορείτε να φτιάξετε όσες θέλετε με όποια μαρμελάδα αρέσει στον καθένα!
- Prep: 40 mins
- Cook: 40 mins
- Yields: 15 κομμάτια
Directions
1Χτυπάτε το ταχίνι με τη ζάχαρη προσθέτοντας σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει.
2Προσθέτετε το μπράντι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
3Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μίγμα του ταχινιού.
4Το ζυμώνουμε για να γίνει μια σχετικά μαλακή ζύμη.
5Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και με ποτήρι κόβουμε στρόγγυλους δίσκους.
6Τοποθετούμε κάθε δίσκο στις ειδικές ατομικές υποδοχές προσέχωντας να την στρώσουμε καλά σηκώνοντας τα τοιχώματα.
7Βάζουμε στη μέση μαρμελάδα.
8Με ένα κουπάτ μικρό κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα.
9Ψήνουμε στους 180C για 40 λεπτά.