

Ντόνατς με ζάχαρη ή σοκολάτα πεντανόστιμα
By Panagiota Filaktaki Επιδόρπια, Εύκολες συνταγές, Νηστίσιμα Ζύμωμα, Τηγάνι
March 17, 2017
Ντόνατς ή αλλιώς μεγάλοι λουκουμάδες στο τηγάνι, με επικάλυψη σοκολάτας ή ζάχαρης. Μία εύκολη συνταγή που οι μικροί μας θα λατρέψουν
- Prep: 15 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 25 λουκουμάδες
Directions
1Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μία ώρα.
2Ανοίγουμε φύλλο, παίρνουμε ένα ποτήρι και κόβουμε στρόγγυλους κύκλους.
3Για να κάνουμε την τρύπα του λουκουμά παίρνουμε ένα καπάκι από πλαστικό μπουκάλι και το πιέζουμε στο κέντρο του κύκλου.
4Το ίδιο επαναλαμβάνουμε έως ότου τελειώσει η ζύμη μας.
5Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν περίπου μισή ώρα και τηγανίζουμε.
6Με το που θα τα βγάλουμε ζεστά προαιρετικά τα βουτάμε σε ζάχαρη ή λιώνουμε σε μπαιν μαρί σοκολάτα και τα περιχύνουμε.