

Νηστίσιμες καριόκες τυλιχτές
By Eva Tsaltampasi Επιδόρπια, Νηστίσιμα, Σοκολάτα Ζύμωμα
March 31, 2017
Είτε σε τετράγωνο σχήμα είτε σε σχήμα δίσκου, οι νηστίσιμες καριόκες μόλις ξετυλιχτούν από το χαρτί τους, θα σας συναρπάσουν
- Prep: 30 mins
- Cook: 15 mins
- Yields: 45-50 κομμάτια
Directions
1Χτυπήστε καλά το βιταμ και προσθέστε την άχνη σιγά σιγά.
2Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των μπισκοτων (καμία ιδιαίτερη προτίμηση στη σειρά των υπολοίπων)
3Τέλος προσθέστε τα τριμμένα μπισκότα προσέχοντας να ζύμη να γίνει όχι πολύ στεγνή,ισα ίσα να μπορεί να πάρει σχήμα και να κόβεται με μαχαίρι χωρίς να χαλάει το σχήμα που θα της δώσετε!
4Πλαστε σε σχήμα κυλίνδρου (όπως θα πλαθατε έναν κορμό) ή τούβλου, κοψτε φέτες τις καριόκες σας και βαλτε πάνω σε λαδοκολλα και μετά στο ψυγείο να κρυωσουν.
5Λιωστε την σοκολάτα μαζί με το σπορελαιο σε μπεν μάρι.
6Όταν είναι κρύα η σοκολάτα και κρύες (σφίγγουν λίγο ακόμη στο ψυγείο) οι καριοκες βουτηξτε κάθε καριοκα στην σοκολάτα κι έπειτα ξαναβαλτε στη λαδοκολλα. Μόλις ολοκληρωθεί η βουτιά ολων των τεμαχίων ξαναβαλτε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολατα.
7Το γλυκό σας είναι έτοιμο! Για να σερβιρετε ατομικά μπορείτε να τις τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο μία μία!