

Μπούτι Χοιρινό στον Φούρνο με Μπύρα και Μουστάρδα
By Nikos Αggis Βασικές συνταγές, Κρέας, Λαχανικά, Πασχαλινές Φούρνος
March 30, 2017
Χοιρινό μπούτι στον φούρνο μια διαφορετική συνταγή για την ημέρα του Πάσχα στο τραπέζι μας με καλεσμένους ή γενικώς σε συκεντρώσεις χαράς και γιορτές
- Prep: 25 mins
- Cook: 2 hrs
- Yields: 6 μερίδες
Directions
1Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε μουστάρδα μπύρα και ένα ποτήρι νερό,
2Παίρνουμε το κρέας το αλατίζουμε καλά και το τρίβουμε με την παλάμη μας να απλωθεί το αλάτι παντού,
3Το αφήνουμε για 1 ώρα να κάτσει έτσι,
4Το βάζουμε σε ένα ταψί και με ένα πινέλο το αλείφουμε με το μείγμα μπύρας μουστάρδας,
5Ρίχνουμε απο πάνω τους κόκκους του πιπεριού, Στον πάτο βαζουμε τα σκόρδα και τις σελινόριζες,
6Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπύρα στο ταψί γύρω γύρω με προσοχή να μήν πέσει επάνω στο μπούτι,
7Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα,
8Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 ώρα μέχρι το κρέας μας να σχηματίσει μια ωραία ροδοξεροψημένη κρούστα,
9Το σερβίρουμε κατευθείαν απο τον φούρνο αχνιστό επάνω σε ένα κομμάτι ξύλο και κόβουμε τα κομμάτια κρέας μπροστά στους καλεσμένους μας είναι πιο εντυπωσιακό.