

Λαζαράκια
By Panagiota Filaktaki Ζύμη, Πασχαλινές Ζύμωμα, Φούρνος
March 26, 2017
- Prep: 20 mins
- Cook: 25 mins
- Yields: 30 κομμάτια
Directions
1Διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό την μαγιά.
2Σε μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, τα κανελογαρύφαλλα και ενσωματώνουμε σιγά σιγά τη μαγιά.
3Προσθέτουμε σταδιακά το κανελόζουμο μέχρι να πλάθεται η ζύμη.
4Την αφήνουμε σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε όγκο.
5Ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα καρύδια και λίγη ζάχαρη.
6Πλάθουμε ανθρωπάκια σταυρώνοντας τα χέρια τους και βάζουμε στην κοιλιά τους λίγη από την γέμιση.
7Βάζουμε για ματάκια καρφάκια γαρύφαλλα και για στοματάκι ρεβίθια.
8Αλείφουμε με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
9Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C περίπου 25 λεπτά.