Ένα έδεσμα που έχει την τιμητική του ιδιαίτερα την ημέρα της Κυριακής του Πάσχα. Το κοκορέτσι αρβανίτικο όμως είναι ότι πιο γεμάτο θα βρείτε!
Ένα έδεσμα που έχει την τιμητική του ιδιαίτερα την ημέρα της Κυριακής του Πάσχα. Το κοκορέτσι αρβανίτικο όμως είναι ότι πιο γεμάτο θα βρείτε!

Κοκορέτσι αρβανίτικο παραδοσιακό

By GEORGIA VETSOU  ,   ,

April 3, 2017

Ένα έδεσμα που έχει την τιμητική του ιδιαίτερα την ημέρα της Κυριακής του Πάσχα. Το κοκορέτσι αρβανίτικο όμως είναι ότι πιο γεμάτο θα βρείτε!

  • Prep: 3 hrs
  • Cook: 3 hrs 25 mins
  • Yields: 7 μερίδες

Ingredients

2,5 κιλά αρνίσια εντεράκια

2 αρνίσιες συκωταριές

και από 1,5κιλό σπλήνα & καρδιά

½ κιλό γλυκάδια

3 αρνίσιες σκέπες

χυμός από λεμόνι

αλάτι.

ΜΑΡΙΝΑΡΑ

2 ξερά κρεµµίδια (χονδροκομμένα)

3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες

4 κουταλιές σούπας ρίγανη

2 1/2 κουταλιές δεντρολίβανο

3 κουταλιές σούπας θρούμπι

200 ml περίπου ελαιόλαδο

Ξύδι

Μέλι

Πιπέρι μαύρο

Directions

1Για να καθαρίσουμε τα εντεράκια είναι να τα βάλουμε σε µια λεκάνη µε νερό, για να ξεμπερδευτούν και να τα βάζουμε κάτω από τη βρύση, γυρίζοντάς τα ανάποδα. Τα πλένουµε µε μπόλικο νερό και ξίδι τουλάχιστον τρεις φορές με τέσσερες φορές. Αφού πλύνουμε πολύ καλά τις συκωταριές καθώς και τα γλυκάδια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν η προετοιμασία γίνεται από την προηγούμενη ημέρα.

2Τοποθετούμε ότι χρειαζόμαστε για να βάλουμε στην μαρινάδα μας σε ένα ταψάκι. Μετά κόβουμε γλυκάδια και συκωταριές σε τετράγωνα όσο γίνεται μεγέθη φροντίστε όσο γίνεται να είναι στο ίδιο μέγεθος.

3Μετά τα τοποθετούμε στο ταψάκι με την μαρινάδα και τα ανακατεύουμε όλα ίσα ίσα για να πάει παντού το υλικό μας και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τρείς ώρες.

4Κατόπιν βάζουμε τις αρνίσιες σκεπές σε ένα λεκανάκι με κρύο νερό και αφού έχουμε στίξει ένα μεγάλο σε μέγεθος λεμόνι το αφήνουμε για 30 με 40 λεπτά για να μαλακώσουν.

5Αφού έχουν περάσει η τρείς ώρες βγάζουμε τα από το ταψάκι με την μαρινάδα την πρώτη μας ύλη την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να βγάλει όλα τα υγρά από την μαρινάδα μας και ξεκινάμε την διαδικασία με την σούβλα.

6Τοποθετούμε εναλλάξ συκώτι επειδή είναι ποιο σκληρό ,πνευμόνι, γλυκάδι, συκώτι, πνευμόνι, γλυκάδι, σπλήνα, γλυκάδι, καρδιά, γλυκάδι κ.λπ έως ότου να τερματίσει η σούβλα.

7Να διευκρινίσω να προσέξουμε για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα όταν ξεκινήστε να γεμίζετε την σούβλα να αποφύγετε να τα βάλετε από την αρχή γιατί θα πρέπει να υπολογίσετε και που θα τοποθετηθεί .

8Τώρα ξεκινάμε να βάζουμε τις αρνίσιες σκέπες από πάνω και στην συνέχεια τυλίγουμε τα εντεράκια καλώ θα είναι να κάνετε από την πλευρά που θα ξεκινήσετε ένα κόμπο για να μην σας γλυστράει όταν το τυλίγετε και προσπαθήστε όσο μπορείτε να το σφίξετε την ώρα που το τυλίγεται.

9Τοποθετούμε τα κάρβουνα στην ψησταριά μας καλώ θα είναι να μην βάλετε πολλά και να τα απλώσετε κατά μήκος και βάζουμε την σούβλα μας πρώτα στην πρώτη σκάλα για να μπορέσει να πάρει χρώμα .

10Με το που θα δείτε ότι έχει πάρει χρώμα το βάζουμε στην δεύτερη σκάλα και κοιτάμε αν χρησιμοποιείται μοτέρ να είναι σε χαμηλή ένταση για να ψηθεί παντού καθώς θα γυρίσει .Για να μην στεγνώσει και να γίνει λίγο τραγανό σε ένα μπόλ βάλτε λίγο μέλι, λεμόνι και λάδι και με ένα ματσάκι δεντρολίβανο περάστε το από πάνω..

Για να γυρίσετε τα έντερα βρείτε ένα ξύλο διπλώστε προς την μέσα πλευρά το έντερο και σπρώξτε έτσι ώστε να βγει από την άλλη μεριά για να μπορέσει να γυρίσει.
Μην ξεχάσετε να βάλετε αλάτι στις συκωταριές πριν τις βάλτε στην σούβλα για να μην σας στεγνώσουν και γίνουν ξερές. Καλή επιτυχία

00:00

Nutrition Facts

Serving Size1
Calories240
Total Fat140mg

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend