

Γκιούλμπασι
By Nikos Αggis Κρέας, Λαχανικά, Πασχαλινές Ανάμιξη, Φούρνος
March 27, 2017
Το γκιούλμπασι είναι ένα φαί που δεν πρόκειται να καεί ακόμα και άν το ξεχάσετε μία ώρα επιπλέον στον φούρνο.Είναι από τα ωραιότερα φαγητά που έχω δοκιμάσει και σας το συστήνω.Προσοχή όμως στους καλεσμένους σας....η λαδόκολλα δεν τρώγεται!!
- Prep: 25 mins
- Cook: 3 hrs
- Yields: 6 μερίδες
Directions
1Ρίχνουμε όλα τα κρέατα σε μια μεγάλη λεκάνη,
2Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο κομμένα σε μικρά κομμάτια, Αλατοπιπερώνουμε,
3Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και το βούτυρο αφού έχουμε λειώσει πρώτα σε σαχανάκι και ανακατεύουμε καλά,
4Απλώνουμε την πρώτη λαδόκολλα και αδειάζουμε στο κέντρο της το μείγμα με τα κρεατικά,
5Την διπλώνουμε σε σχήμα φάκελου και την βάζουμε ανάποδα στο κέντρο της δεύτερης λαδόκολλας,
6Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία εώς να τελειώσουν οι λαδόκολλες,
7Προσέχουμε μόνο πολύ σημαντικό η τελευταία να έχει το άνοιγμα προς τα πάνω,
8Δένουμε το πακετάκι με φυτικό σπάγκο και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 & 1/2 με 3 ώρες,
9Το βγάζουμε απο τον φούρνο και το σερβίρουμε ανοίγοντας το δέμα εκείνη την ώρα ζεστό και αχνιστό στο τραπέζι μπροστά στους καλεσμένους μας,
10Η μοσκοβολιά που θα βγεί θα απλωθεί παντού και είναι απερίγραπτη,
11Συνοδέψτε το με γαρνιτούρα απο πατάτες φούρνου και φρέσκια πράσινη ξυδάτη σαλάτα.