

Αλάδωτο Σαραγλί με Ταχίνι
By Nikos Αggis Επιδόρπια, Ζύμη, Πασχαλινές Ανάμιξη, Κατσαρόλα, Φούρνος
March 29, 2017
Σαραγλί με ταχίνι σε αλάδωτη συνταγή για την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας εώς το Πάσχα
- Prep: 1 hr
- Cook: 45 mins
- Yields: 20 μερίδες
Directions
1Ακατεύουμε σε ένα μπόλ τα καρύδια τα μυρωδικά και τη ζάχαρη,
2 Στρώνουμε τα φύλλα δύο-δύο αλείφοντάς τα με μπόλικο ταχίνι και πασπαλίζοντάς τα με το μείγμα των καρυδιών,
3Τα τυλίγουμε στην βέργα σε ρολά την τραβάμε για να την βγάλουμε και τα σουρώνουμε,
4Τα σουρωμένα ρολά τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου το ένα δίπλα στο άλλο και τα κόβουμε σε κομμάτια,
5Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στούς 175 βαθμούς για 45 λεπτά εώς να ροδίσουν,
6Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά,
7Περιχύνουμε το σαραγλί με το ζεστό σιρόπι απευθείας μόλις το βγάλουμε απο το φούρνο.