Λίγα λόγια για το σάιτ, και πώς αυτό δημιουργήθηκε

  Καταχωρήθηκε   από   4 comments

Λίγα λόγια για το σάιτ, και πώς αυτό δημιουργήθηκε

Το σάιτ αυτό, δημιουργήθηκε από μια παρέα νέων ανθρώπων, φίλων και συγγενών, και ξεκίνησε, όπως ξεκινούν σχεδόν όλες οι ιδέες, αυθόρμητα, χωρίς αρχικό σχέδιο, ή πλάνο.

Όλοι μας, εκτός από τους φιλικούς και συγγενικούς δεσμούς, συνδεόμαστε και από την αγάπη μας για το καλό φαγητό. Σε όλους αρέσει να μαγειρεύουμε, να δοκιμάζουμε γεύσεις και συνταγές, να δημιουργούμε νέες γεύσεις ή να προσαρμόζουμε τις παλιές στα δικά μας γούστα. Αυτό είναι κάτι που μας ξεκουράζει, μας βοηθά να αποφορτιστούμε από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα, να δοκιμάζουμε τις ικανότητες μας και να «διασκεδάζουμε» μέσα από τις επιτυχίες μας αλλά και τις αποτυχίες μας.

Έτσι λοιπόν, όπως συμβαίνει και σε όσους προσπαθούν να μαγειρέψουν, έχουμε δοκιμάσει να παντρέψουμε υλικά και συνταγές, οι οποίες αρχικά έμοιαζαν εντελώς παράταιρες και διαφορετικές, και άλλοτε το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, και άλλοτε πραγματικά απογοητευτικό. Όλες όμως αυτές οι επιτυχίες μας αλλά και οι αποτυχίες μας, μας έδωσαν κάτι καινούργιο και χρήσιμο, το οποίο σε αυτό το σάιτ το μοιραζόμαστε μαζί σας.

Ανάμεσα μας δεν υπάρχει κάποιος επαγγελματίας σεφ, ή κάποιος ο οποίος να έχει εργαστεί σε κάποιο εστιατόριο ούτε καν σαν σερβιτόρος. Τα επαγγέλματα μας είναι διάφορα μεταξύ τους και παντελώς άσχετα με την μαγειρική. Έτσι κάποιος είναι δικηγόρος, κάποια είναι δημόσιος υπάλληλος, κάποια είναι φοιτήτρια, κάποιος είναι web designer.

Ότι κάνουμε, δεν το κάνουμε επαγγελματικά, αλλά το κάνουμε από μεράκι και αγάπη.

Είμαστε επομένως όλοι μας «ερασιτέχνες». Το δικό μας «εστιατόριο» είναι το σπίτι μας, και «πελάτες» μας οι φίλοι και συγγενείς που μας κάνουν την τιμή και τη χαρά να δοκιμάζουν ότι κατά καιρούς μαγειρεύουμε.

Το σάιτ masame.gr, είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας μας, να μοιραζόμαστε με φίλους και γνωστούς, τις όποιες μαγειρικές μας ανακαλύψεις ή δημιουργίες, όπως και να μαθαίνουμε και εμείς τις ανακαλύψεις των άλλων. Και σ’αυτό το σάιτ αυτό θα κάνουμε, δηλαδή θα μοιραζόμαστε τις συνταγές μας, με τους διαδικτυακούς επισκέπτες και περιμένουμε από αυτούς να μας αποκαλύψουν τις δικές τους συνταγές ή κάποια παραλλαγή συνταγής που διάβασαν.

Δεν πρόκειται δε να διαφημίσουμε το σάιτ μας ως κάποιο που ειδικεύεται μόνο στην πολίτικη κουζίνα, ή στην κυπριακή, ή στην κρητική ή στην ιταλική. Στο δικό μας σάιτ, θα βρείτε συνταγές από όλες τις κουζίνες της Μεσογείου, προσαρμοσμένες όμως στις δικές μας γευστικές προτιμήσεις.

Με λίγα λόγια θα βρείτε συνταγές πολίτικες, κρητικές, κυπριακές, ιταλικές, προσαρμοσμένες όμως στην ελληνική πραγματικότητα και κουλτούρα. Συνταγές δηλαδή όπως αυτές θα φτιάχνονταν σε κάθε ελληνικό σπίτι, και με υλικά που κάποιος μπορεί εύκολα να δει στο σούπερ μάρκετ, το μανάβικο ή το χασάπικο της γειτονιάς του, και χωρίς περιττές επιτηδεύσεις.


Συγγραφέας: arvanitis

Καθηγητής πληροφορικής και φωτογραφίας, με αδυναμία στην κόρη και στη γυναίκα μου. Λάτρης της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και επιρρεπής σε ο,τιδήποτε έχει σοκολάτα! Υποστηρικτής του "κινήματος": η σοκολάτα προέρχεται από τα κακαόδεντρα άρα είναι φρούτο!!!

4 σχολια

  1. ΣΥΡΜΑΚΕΖΗ ΛΟΥΙΖΑ says:

    Εύχομαι ολόψυχα,καλή άνοδο στο σαίτι,σας.Το βρήκα πάρα πάρα πολύ καλό.Και αυτό που μου άρεσε πολύ στην αφήγηση για την γνωριμια μας με το σαιτ είναι το εντελώς οικογενειακό,το φιλικό,και φιλόξενο.Μου αρέσει πολύ,πολύ.Να. είστε καλα!!!!

  2. Ευαγγελία Παπαδημητρίου says:

    Σκέφτομαι πως με κάποιο τρόπο παίρνουμε μέρος στο “χτίσιμο” σαν να διαλέγουμε τη πέτρα , το ξύλο , το χρώμα … τα βάζα , τα χαλιά μμμ μη ξεχνάμε τις κατσαρόλες ε ! Πολύ ωραία …τέλεια!

  3. ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ says:

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟ!

  4. θαυμασιο το δωρο σας και τοσο πρακτικα χρησιμο

Σχολια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to friend